Продължават бойните действия в Кратаморск. Русия обстрелва Запорожие с безпилотни апарати Шахед, съобщи генералният

...
Продължават бойните действия в Кратаморск. Русия обстрелва Запорожие с безпилотни апарати Шахед, съобщи генералният
Коментари Харесай

Русия атакува Украйна с Шахед, има загинали, а спасители издирват оцелели

Продължават бойните дейности в Кратаморск. Русия обстрелва Запорожие с безпилотни апарати " Шахед ", съобщи генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Подробности за офанзивата се прецизират, само че тя следва атаката в Кратаморск в Донецка област, при която съгласно локалните управляващи са починали 8 души, а минимум 56 са ранени. " Спасители разчистват руините и не престават да търсят хора, които евентуално още са под тях ", оповестиха спешните служби.

Използвани са и крилати ракети Х-22, каквито са изстреляни и в Полтавска област. Край Краматорск, по-късно бе обявено, е изстреляна още една ракета по село в региона. Ранени там са петима души.

В " столицата " на подконтролната на Русия част от Запорожка област Мелитопол членът на окупационната администрация Владимир Рогов заяви, че е дочут още един, шести гърмеж, в града е задействана противовъздушната защита. Рогов приказва за общо шест гърмежа.

Това става в миг, когато Украйна продължава да разпростира контраофанзивата си против Русия, 16 месеца след началото на пълномащабната война против Киев. Контранастъплението се води, все още, таман в Донецка и Запорожка област по няколко съществени посоки, а Западът разяснява скромните (за момента) резултати на Украйна три седмици след началото: едвам десетина села.

Краматорск пък е едно от главните посоки на съветските офанзиви в Донбас, защото е измежду дребното огромни градове в Донецка област, които не са под контрола на Москва.

За " Файненшъл таймс " министърът на защитата Олексий Резников повтори казаното от украински военни предходната седмица: освобождението на селата не са " главното събитие " в офанзивата, основните елементи, готови за контраофанзивата, още не са употребявани, заяви " Дневник ".

" Когато стане, всички ще го видите... Всички ще видят всичко ", се споделя в негово изявление за английската медия, оповестено през днешния ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР